­
elephantsfromhide mp

Vogelgids op de Smartphone

Nieuws • Algemeen

Sasol eBird on iPhone
Tijdens een safari-reis naar de natuurgebieden van zuidelijk Afrika mag een naslagwerk voor de Afrikaanse zoogdieren en vogels natuurlijk niet ontbreken; onmisbaar om alle verschillende soorten te identificeren, handig als naslagwerk voor gedrag en kenmerken, en vaak de basis voor het vastleggen van eigen waarnemingen. De verschillende boeken tellen qua omvang en gewicht echter behoorlijk op, en dat is niet erg praktisch als je bagage beperkt wilt houden.

Alleen daarom al is de smartphone App van Sasol e.Birds of Southern Africa zeer de moeite waard, want het dikke vogelboek kan voortaan thuis blijven. Bovendien: de interactieve versie biedt - hoe kan het ook anders - ook veel meer mogelijkheden als 'vogelgids'. De App bevat namelijk voor de meeste soorten een geluidsopname van de roep van de vogel, een schitterende toevoeging. En het leuke is dat de verschillende geluiden ook thuis nog allerlei herinneringen oproepen aan mooie plekjes in Afrika (mijn persoonlijke favoriet: de Afrikaanse visarend). Verder is er een Smart search om vogels makkelijker te identificeren, een regio-selector, en een persoonlijke lijst met waarnemingen van de diverse soorten.

Wellicht handig om voor uw volgende reis te overwegen!

Alle features op een rij:

  • Afbeeldingen, verspreidingsgebied en beschrijving van meer dan 950 vogelsoorten uit de regio zuidelijk Afrika
  • Geluidsopnamen van meer dan 630 soorten
  • Een 'Smart search` waarmee men vogels makkelijk kan identificeren, aan de hand van vorm van de snavel, formaat, kleur en leefomgeving
  • Het is mogelijk om een regio aan te geven, zodat allen vogels die in dat betreffende gebied voorkomen getoond worden.
  • 'Bird Compare' waarmee twee vogels op één scherm vergeleken kunnen worden (inclusief geluidsopname van roep)
  • Een lijst met eigen waarnemingen welke opgeslagen kunnen worden
  • De Bird Index is zowel op Engelse als Afrikaanse naam te selecteren. Wist u dat de struisvogel in het Afrikaans een 'Volstruis' genoemd wordt?

De App's zelf zijn verkrijgbaar in de verschillende appstores voor iPhone, iPad en Android. De website van Sasol.

Sasol eBird screenshot 1Sasol eBird screenshot 2Sasol eBird screenshot 3

­