­
elephantsfromhide mp

Artikel Uitkijkpost

Rubriek Bedrijf belicht • 24 april 2013

Uitkijkpost-april2013

AFRIKA-SAFARIS.NL

Oscar Haartman, Stationsweg 65-A, 1851 LJ Heiloo, tel. 072 – 8884470, mob. 06 – 20419608, www.afrika-safaris.nl • www.conservation-safaris.com, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

HEILOO – Het is de droom van velen; het spotten van ‘the Big Five’ in hun eigen leefomgeving, de natuur van zuidelijk Afrika. Landen als Botswana, Namibië, Malawi, Zambia, Zimbabwe, en Zuid-Afrika vormen het decor voor prachtige, avontuurlijke safari’s door bijzondere natuurgebieden met een rijkdom aan wild. Roofdieren als leeuwen, luipaarden, cheeta’s, maar ook grote en kleine grazers waaronder buffels, impala’s, zebra’s en giraffen. Met Afrika-Safaris.nl biedt Oscar Haartman hoogwaardige, exclusieve safarireizen op maat.

Oscar is door de jaren heen Afrika-specialist geworden. Hij kent zuidelijk Afrika zeer goed door diverse rondreizen, en door eerdere werkzaamheden voor de natuurbeschermingsorganisatie African Parcs. Samen met u stippelt hij een fantastische reis uit die garant staat voor een onvergetelijke ervaring. Geen doorsnee groepsreis, maar individueel voor u op maat samengesteld. ,,Alles is mogelijk! U kunt bijvoorbeeld verschillende natuurgebieden bezoeken, door met een klein vliegtuig van lodge naar lodge te trekken. Of tijdens een kano-safari over de Zambezi afzakken. Daarbij zijn er allerlei mogelijkheden om de gebieden te verkennen: middels gamedrives, boottochten of zelfs wandelingen door de wildernis - uiteraard onder leiding van ervaren gidsen.”

Naast de reizen met Afrika-Safaris.nl biedt Oscar met Conservation Safaris een innovatief en uniek concept om natuurbescherming te ondersteunen. ,,Hierbij is het mogelijk om bij te dragen aan baanbrekende natuurbeschermingsprojecten, en zelf getuige te zijn van de positieve impact en vaak spectaculaire werkzaamheden. Zoals bijvoorbeeld het vrijlaten van herstelde cheeta’s, bestudering van zwarte neushoorns of observaties van laagland gorilla's. Eén derde van de reissom gaat naar het betreffende natuurbeschermingsproject.”

Oscar’s enorme affiniteit met natuurbescherming in Afrika groeide tijdens zijn eerste bezoek aan het continent. Na zijn studie gaf hij zich op als vrijwilliger voor African Parcs. Oscar belandde in Sudan, waar hij voor een marinepark het financieel management opzette. ,,African Parcs - bekend door de inbreng van filantroop Paul Fentener van Vlissingen - is een organisatie die overheden van arme landen gedurende lange termijn ondersteunt bij de bescherming en wederopbouw van verwaarloosde en leeggestroopte natuurgebieden. Het doel is om de gebieden duurzaam te ontwikkelen, waarbij toerisme een belangrijke rol speelt. Voor de bevolking, die bij de ontwikkeling betrokken wordt, biedt het werkgelegenheid, waardoor de kans op stropers kleiner wordt door onderlinge sociale controle.” Na de klus in Sudan werd hij gevraagd om voor een enorm natuurpark in Malawi orde op zaken te stellen in een gebrekkig functionerend financieel management. Daarbij kwam hij in contact met alle facetten van natuurmanagement en safari-toerisme. Terug in Nederland bleef Afrika trekken. Daarom startte hij zijn eigen onderneming en maakte opnieuw een rondreis door zuidelijk Afrika om contact met diverse natuurbeschermingsprojecten te leggen en geschikte luxe accommodaties te bezoeken. Met Afrika-safaris.nl en Conservation Safaris volgt hij niet alleen zijn eigen passie, maar helpt ook de droom van vele anderen te realiseren!

­