­
luchtfoto Okavango Delta Botswana ©Dana Allen

Botswana

Een compleet Afrikaans avontuur

Botswana is een land van tegenstellingen. De dorre Kalahari beslaat het grootste deel van het land, maar daarin bevindt zich een wonderlijk fenomeen: de Okavango Delta vormt een oase in de woestijn, gevoed door regenwater wat op meer dan 1000 kilometer afstand gevallen is. Het resultaat is een ongelooflijke diversiteit aan fauna en flora. Ook opmerkelijk zijn de parken Chobe en Linyanti in het noord-oosten, bekend om hun roofdieren en grote concentraties wild.

Laagland gorilla Congo © Mike Myers

Congo-Brazzaville

Tropisch regenwoud en gorilla's

De dunbevolkte Republiek Congo is een verrassende juweel in centraal Afrika met eindeloze ongerepte tropische bossen, stroken vochtige savanne en machtige rivieren. Dit is het hart van het Congobekken, en vormt 's werelds op een na grootste zone van tropisch regenwoud. Afgezien van de enorme biodiversiteit in de wouden, biedt Congo-Brazzaville veruit het grootste deel van de totale populatie van westelijke laaglandgorilla's.

Nyika Plateau Malawi ©Dana Allen

Malawi

"The Warm heart of Africa!"

Het langgerekte Malawi, gelegen in het hart van centraal-zuidelijk Afrika, is in vele opzichten uitzonderlijk. Het biedt een fascinerende geografische diversiteit waarin een rijke variëteit in flora en fauna te vinden is. Ook het contact met de lokale bevolking is uniek: door de vriendelijke en gastvrije bewoners staat het land bekend als 'The warm heart of Africa'.

Namibia Dunes ©Simon Stobbs

Namibië

Spectaculaire panorama's, en boordevol perspectief

Namibië is zeer contrastrijk en wordt geroemd om de weidse landschappen, oneindig blauwe luchten, en fantastische sterrenhemels. De vele nationale parken en natuurreservaten herbergen een grote verscheidenheid aan flora en fauna in een grote diversiteit van leefgebieden: de witte zoutpannen van Etosha National Park, de rode duinen van Sossusvlei, eenzame stranden langs de Skeleton Coast en de onbewoonde wildernis van het Kaokoveld.

Berggorilla Rwanda ©Russel Friedman

Rwanda

Avontuur in het land van 1000 heuvels

In oppervlakte is Rwanda kleiner dan België, maar het land is ongeëvenaard in diversiteit en schoonheid. Rwanda telt 5 vulkanen, 23 meren en vele rivieren, waarvan sommigen de oorsprong van de Nijl vormen. Hoogtepunten zijn Akagera NP met het grote Afrikaanse wild, de Volcanoes waar men onder meer de berggorrilla's vindt, en Nyungwe met 13 soorten primaten, waaronder chimpansees. Ook Gishwati Forest, Lake Kivu en de bruisende hoofdstad Kigali zijn zeer de moeite waard.

North Island Seychellen ©Dana Allen

Seychellen

Tropish Paradijs in de Indische Oceaan

De Seychellen is een archipel van 115 eilanden voor de Afrikaanse oostkust. Omringd door het warme, azuurblauwe water van de Indische Oceaan belichamen ze het 'tropisch paradijs'. De Seychellois zelf noemen hun thuis "Forever Eden" en met reden: de eilanden herbergen meer dan 1000 bloeiende plantensoorten en ruim 220 vogelsoorten. Ook zijn er insecten, amfibieën en reptielen in overvloed, waaronder de kleinste kikker en de grootste landschildpad ter wereld.

 Tanzania Serengeti ©Elewana

Tanzania & Zanzibar

Een compleet Afrikaans avontuur

Tanzania is een gerenomeerde safari-bestemming in Oost-Afrika, bij velen bekend om de Ngorongoro krater en de Grote Migratie van zebra's en gnoes op de eindeloze vlakten van Serengeti nationaal park. Naast deze absolute highlights heeft Tanzania echter nog veel meer te bieden: het ruige Tarangire, en knusse maar o zo gevarieerde Lake Manyara, de bergreuzen Mount Meru en Mt. Kilimanjaro en Zanzibar.

Berggorilla ©Dana Allen

Uganda

De parel van Afrika!

Het op de evenaar gelegen Uganda biedt in elke windstreek een andere beleving; de variatie is oneindig. Afwisselende landschappen, met heuvels en bergen, meren, vulkanen, savanne, regenwoud en de echte Afrikaanse bush, Uganda heeft het allemaal. Of je nu op zoek bent naar grootse safari, gorilla's, chimpansees of vogels in alle vormen en maten, het is te vinden in 'de parel van Afrika'!

Zambia uit de lucht ©Mike Myers

Zambia

Avontuurlijk en ongerept

Zambia is een enorm land met prachtige natuur en een vriendelijke, cultuurrijke bevolking. Het land is grotendeels gelegen op een uitgestrekt plateau, 1500m boven de zeespiegel. Naast de indrukwekkende rivieren Zambezi, Kafue en Luangwa, bevinden ook de spectaculaire Victoria watervallen zich deels in Zambia. Het land biedt een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna, in de meest ongerepte en afgelegen gebieden van het continent.

Luchtfoto Zambezi Zimbabwe ©Mike Myers

Zimbabwe

Land tussen rivieren

Zimbabwe ligt ingeklemd tussen twee grote rivieren: de machtige Zambezi markeert de noordelijke grens, terwijl de lome Limpopo de grens met Zuid-Afrika vormt. Het land daartussen is zeer gevarieerd, en heeft altijd al veel aantrekkingskracht op reizigers gehad. Uiteraard vanwege het prachtige wild in parken als Mana Pools en Hwange, maar ook door de aanwezigheid van het spectaculaire natuurlijke fenomeen waar menig hart sneller van gaat kloppen: de Victoria Falls.

 

 

Meer informatie? Neem contact op voor dè meest inspirerende reis van uw leven!

 

­